GRATTIS MOR!




Den vita chokladmoussen har jag lånat från boken "tårtor" som är skriven av bloggerskan som bedriver bloggen Linneasskafferi.
Vit chokladmousse:
3 dl grädde
200 gram vit choklad
2 äggulor
Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad, låt den svalna. Vispa äggen lätt och rör ner den smälta chokladen lite i taget. Blanda tills det är slätt och glansigt. Vönd ihop chokladblandningen och grädden och vispa tills allt är blandat. Ställ moussen i kylskåpet i några timmar.
Smultronmoussen är till en liten del en vaniljmousse som även den kommer från boken "tårtor". Dock har jag exprimenterat lite med den och gjort den till en smultronmousse istället.
Smultronmousse:
3 gelantinblad
2 + 1 dl vispgrädde
200 gram philadelphiaost
200 gram vaniljyoghurt
1 dl florsocker
Några droppar smultronessence
Blötlägg gelantinbladen. Vispa två deciliter av grädden hårt. Blanda philadelphiaost, yoghurt, socker i en skål. Värm 1 dl grädde, krama ur gelantinbladen och lår dem smälta ned i den varma grädden. Låt svalna något och rör ned detta i färskostblandningen. Vänd sist i den vispade grädden. Låt det stå i kylen i några timmar.
Lycka till!
Tårtorna var mycket goda. Söta men inte otroligt söt.